De Zoo van Antwerpen is een van de oudste en meest bekende dierentuinen in België. Het bevindt zich in het centrum van de stad en heeft meer dan 5000 dieren van meer dan 950 verschillende soorten. De dierentuin is verdeeld in verschillende zones, zoals Afrika, Azië, Australië en Europa, en heeft een indrukwekkende collectie van exotische en bedreigde diersoorten.

Een van de hoogtepunten van de Zoo van Antwerpen is het historische gebouw waarin de olifanten leven, dat dateert uit 1908. Andere populaire attracties zijn de vlindertuin, het reptielenhuis en het aquarium. Er zijn ook verschillende shows en activiteiten, zoals de zeeleeuwenshow en de speeltuin voor kinderen.

De dierentuin heeft de afgelopen jaren belangrijke renovaties ondergaan om het comfort van de dieren te verbeteren en hun leefgebieden te vergroten. Zo zijn er bijvoorbeeld nieuwe verblijven gebouwd voor de giraffen, nijlpaarden en okapi's. De Zoo van Antwerpen is ook toegewijd aan het behoud van bedreigde diersoorten en heeft verschillende programma's voor fokken en herintroductie. Zo hebben ze bijvoorbeeld meegewerkt aan het succesvol uitzetten van bonobo's in het wild.

Naast de vele dierenverblijven en attracties biedt de Zoo van Antwerpen ook verschillende eet- en drinkgelegenheden, waaronder een Afrikaanse savannebar en een Aziatische wok. De dierentuin is een populaire attractie voor zowel toeristen als lokale bewoners en biedt een leuke en educatieve dag uit voor het hele gezin.

Het Hyllit Hotel bevindt zich op slechts 200 meter afstand van de Zoo. Hyllit is daarom een uitstekende keuze voor gasten die op zoek zijn naar accommodatie in de buurt van deze populaire attractie. Het is een ideale uitvalsbasis om de dierentuin te verkennen en te genieten van een leuke en educatieve dag uit voor het hele gezin.