Ontdek de geschiedenis van de Red Star Line in Antwerpen! Het Red Star Line Museum is een must-visit attractie en vertelt het verhaal van de rederij die in de 19e en 20e eeuw miljoenen migranten van Europa naar Amerika vervoerde. Het museum is gevestigd in de historische gebouwen aan de Antwerpse Scheldekaaien waarvandaan de schepen vertrokken.

In het Red Star Line Museum leert u alles over de geschiedenis van de rederij en de mensen die er gebruik van maakten. Wandel door de verschillende zalen en ontdek de persoonlijke verhalen van de passagiers. Bewonder de kajuiten waarin ze sliepen, de bagage die ze meenamen en de documenten die ze nodig hadden om te reizen. U leert ook meer over hun leven in Amerika aan de hand van verhalen van migranten die de oversteek maakten.

Het museum organiseert niet alleen een permanente tentoonstelling, maar ook tijdelijke exposities en evenementen. Denk aan lezingen, filmvertoningen en rondleidingen.

Het Red Star Line Museum is een interessante attractie voor iedereen die geïnteresseerd is in migratiegeschiedenis en de ervaringen van migranten. Het museum is gemakkelijk bereikbaar met het openbaar vervoer en er is parkeergelegenheid in de buurt. Plan dus zeker een bezoek tijdens uw verblijf in Antwerpen!