Het MAS Museum, ook wel bekend als het Museum aan de Stroom, is een indrukwekkend gebouw gelegen aan de haven van Antwerpen. Dit museum richt zich op de stad Antwerpen en haar rol als wereldstad, zowel in het heden als het verleden. De collectie van het museum omvat diverse disciplines, zoals kunst, archeologie, etnografie, fotografie en geschiedenis.

Met tien verdiepingen biedt het MAS Museum een adembenemend uitzicht over de stad en de haven. Op elke verdieping zijn er wisselende tentoonstellingen te zien die altijd verbonden zijn met Antwerpen en haar geschiedenis. Zo zijn er exposities over de haven, de diamantindustrie, de rol van Antwerpen als wereldstad en de banden tussen Antwerpen en Congo.

Het museum ligt op slechts een korte afstand van het Hyllit Hotel en is gemakkelijk te bereiken met het openbaar vervoer.

Naast de vaste collectie en tentoonstellingen, organiseert het MAS Museum ook regelmatig tijdelijke exposities en evenementen. Het museum is zeven dagen per week geopend en goed bereikbaar met het openbaar vervoer.

Kortom, voor iedereen die geïnteresseerd is in de geschiedenis en cultuur van Antwerpen en haar rol als wereldstad, is het MAS Museum absoluut een aanrader. Het Hyllit Hotel biedt een ideale uitvalsbasis om te genieten van al het moois dat de stad te bieden heeft, waaronder het MAS Museum.