Het Koninklijk Museum voor Schone Kunsten Antwerpen (KMSKA) is een van de belangrijkste kunstmusea in België. Ontdek onze uitgebreide collectie van meer dan 7500 schilderijen, sculpturen, tekeningen en prenten van Vlaamse meesters uit de middeleeuwen tot de 20e eeuw, waaronder werken van bekende kunstenaars zoals Rubens, Van Dyck, Jordaens en Ensor. Maar ook werken van minder bekende kunstenaars zijn bij ons te vinden. Ontdek daarnaast onze aanzienlijke collectie hedendaagse kunst, waaronder werken van Belgische kunstenaars.

Het museumgebouw zelf is een belangrijk cultureel erfgoed, met een prachtige neoclassicistische gevel en een modern interieur. Hierdoor is het KMSKA zelf al een bezienswaardigheid. Bovendien organiseert het KMSKA regelmatig tijdelijke tentoonstellingen over uiteenlopende onderwerpen, variërend van klassieke kunst tot moderne kunst en hedendaagse kunst.

Elf jaar lang was het het grootste museum van Vlaanderen gesloten voor het publiek. Op 24 september 2011 gingen de deuren van het vernieuwde museum opnieuw open.

Het KMSKA is gelegen in het hart van Antwerpen, op loopafstand van de Grote Markt en andere populaire attracties. Vanaf het Hyllit Hotel is het slechts een 25 minuten durende wandeling naar het museum, wat het gemakkelijk maakt om het museum te bezoeken tijdens uw verblijf. Bezoek het KMSKA, een must-see attractie voor kunstliefhebbers en culturele reizigers die Antwerpen bezoeken.