Het DIVA Museum in Antwerpen is een absolute must-see voor liefhebbers van juwelen, zilverwerk en diamanten. Het museum, gelegen in het hart van Antwerpen, is momenteel gesloten voor renovatiewerkzaamheden, maar heropent op 24 maart 2023. De collectie omvat meer dan 600 zilveren voorwerpen en meer dan 30.000 diamanten, juwelen en edelstenen van over de hele wereld.

Het museum is onderverdeeld in thematische tentoonstellingsruimtes die de geschiedenis van het zilverwerk, de evolutie van juwelen en de verschillende technieken die worden gebruikt bij het maken van deze kostbare voorwerpen belichten. Het hoogtepunt van de collectie is de prachtige zilveren sculptuur van een olifant, gemaakt door de beroemde zilversmid Marteleur. Dit kunstwerk is een van de grootste zilveren voorwerpen ter wereld en is een echte eye-catcher.

Het Hyllit Hotel in Antwerpen ligt op slechts 15 minuten lopen van het museum, wat het een ideale locatie maakt voor bezoekers die in de buurt willen verblijven. Bent u geïnteresseerd in juwelen, zilverwerk en diamanten? Plan dan uw bezoek aan het DIVA Museum in Antwerpen vanaf 24 maart 2023 en ontdek de schoonheid en geschiedenis van deze bijzondere ambachten. Een unieke ervaring die u niet mag missen!