Het Antwerpen-Centraal Station, gelegen in het hart van de stad, is een van de grootste en drukste treinstations in België met een indrukwekkende architectuur en is uitgegroeid tot een belangrijke toeristische attractie naast een belangrijk transportknooppunt. Het station ligt op slechts 50 100 meter afstand van het Hyllit Hotel, wat het een ideale locatie maakt voor reizigers die op zoek zijn naar een centraal gelegen accommodatie.

Gebouwd in 1905, onderging het oorspronkelijke station een grondige renovatie en uitbreiding tussen 1998 en 2007. Vandaag de dag heeft het station een moderne en stijlvolle uitstraling, waar oude en nieuwe elementen perfect gecombineerd zijn.

Met 14 perrons biedt het station verbindingen naar bestemmingen in heel België en internationale bestemmingen zoals Nederland, Frankrijk, Duitsland en Zwitserland. Bovendien is het Antwerpen-Centraal Station goed verbonden met andere vervoersmiddelen zoals de tram, bus en taxi.

Het Antwerpen-Centraal Station is veel meer dan alleen een treinstation. Het biedt een breed scala aan winkels, restaurants en cafés waar bezoekers kunnen winkelen, eten en ontspannen. Daarnaast is er een toeristisch informatiecentrum en een fietsenstalling beschikbaar.

Al met al is het Antwerpen-Centraal Station een indrukwekkend en essentieel onderdeel van het openbaar vervoer in België en een belangrijk onderdeel van de stad Antwerpen, met het Hyllit Hotel op slechts een steenworp afstand.